Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Adgangsvejen – omlægning af Værftsvej (1)

Adgangsvejen – omlægning af Værftsvej (1)

Adgangsvejen blev etableret ved at omlægge Værftsvej. Omlægningen betyder, at hovedfærdselsvejen leder trafikken ud mod Køge Jorddepot (det kommende industrikvarter), og for at komme ind mod Køge by skal bilister dreje fra i et lysreguleret kryds.

Lysreguleringen ligger i en gryde bygget op af overskudsjord. Gryden bliver fuldendt i løbet af 2009. Øst for den opbyggede gryde er der et udsigtspunkt, som giver mulighed for at følge udviklingen på jorddepotet.

Stiforbindelsen fra Tangmosevej til Køge Marina krydser Værftsvej via en ny stibro. Som tilslutning til stibroen er udført terrænregulering med rampeanlæg. Stibroen er en kombineret cykel- og gangsti og er bygget med en krumning så den falder naturligt ind terrænet, og tegner siden af gryden.

Langs Værftsvej fra Tangmosevejens nordlige tilslutning til Tangmosevejens sydlige tilslutning er opført en 600 meter støjskærm. Støjskærmen er opført af elementer i galvaniseret stål fyldt med støjdæmpende materiale. Langs foden er plantet forskellige blomstrende slyngplanter.