Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Nyt molearbejde ud for Lystbådehavnen starter i september

Nyt molearbejde ud for Lystbådehavnen starter i september
Køge Nordstrand
Næste år ved denne tid har Køge en større marina og en ny strand. Anlægsarbejdet er i fuld gang og foregår lige nu til vands.

Tager du en tur ned til Køge Marina for at nyde livet og en is på havnen, bør du benytte lejligheden til at se det anlægsarbejde, som er i gang ude mod øst. En stor gravemaskine er ved at etablere den nye mole der skal gå fra Køge Jorddepot og frem til det ”røde fyr” som er bagbords side til den nye indsejling til Køge Marina.

Gravemaskinen holder ude i vandet og flytter store sten som vejer mellem 3 og 4 tons hver. Det kan se ud, som om stenene bliver lagt på må og få – men sådan er det ikke – det er en super moderne maskine, der er GPS styret af to computere. Maskinføreren vender hver sten, så den bliver lagt på plads ligesom store legoklodser der skal passe sammen. Toppen af molen vil i fremtiden være værn mod bølger fra øst.

Molerne skaber større havn og Marina.
Molerne vil udgøre den fremtidige afgrænsning mod havet for de nye havnebassiner, som nu bliver lavet i forbindelse med udvidelsen af Køge Marina og Køge Havn.