Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed
Næste indlæg: Forrige indlæg:

Ny asfaltsti til Køge Nordstrand

Ny asfaltsti til Køge Nordstrand
Skitsen viser omlægning af sti gennem Tangmoseskoven og den nye asfaltsti!

Nem adgang til Køge Nordstrand bliver anlagt med asfaltsti, kørestolsramper og cykelparkering.
Alle kræfter sættes nu ind for at skabe de mest perfekte forhold for de mange strandgæster, der besøger Køge Nordstrand. Kommunen har netop påbegyndt arbejdet med at lave en ny asfaltsti fra parkeringspladsen til kanten af stranden.  Den nye asfaltsti skal lette adgangen til stranden for familier med barnevogne, kørestolsbrugere og cyklister, som derved kan komme til stranden uden at skulle køre på grusstier. Stien vil også kunne bruges til aktivitet som rulleskøjteløb eller tegning af hinkeruder mv..

For enden af parkeringspladsen bliver der også anlagt en cykelparkering – og fra cykelparkeringen til vandkanten bygges en rampe gennem sandet, så kørestolsbrugere kan komme helt ned til vandet.

Desuden laver Kommunen en vendeplads til redningskøretøjer ved parkeringspladsen.

En lille omvej mens der arbejdes
Den nye asfaltsti mod stranden placeres ved foden af skråningen til Tangmoseskoven.

Mens anlægsarbejdet står på, er det nødvendigt at omlægge den sti, der for tiden kan benyttes som den vestlige adgang til stranden. Stien benyttes i dag af mange hundeluftere og vandrere langs stranden. De skal således ud på en lille omvej.

Omlægningen vil blive lagt gennem skoven på toppen af skråningen hen forbi den nye motionsplads og ned igen på den anden side. Teknik- og miljøforvaltningen i Køge Kommune har lovet, at der bliver lavet nogle huller i beplantningen, så interesserede kan se ud over anlægsarbejdet. Det vil være sidste chance for at se de store gravemaskiner, som gennem vinteren og foråret har gnavet sig gennem det store anlægsarbejde.

Har du lyst til en tur langs vandet, kan du stadig benytte grusstierne langs det nye nordlige havnebassin til Køge Marina. Når anlægget af den nye asfaltsti er færdigt, vil det være muligt af gå en rundtur i det 5 hektar store område.

Anlægsarbejdet på Nord Stranden vil vare frem til september 2014.

Kontaktperponer:
Jens Chr. Kaas, Køge Kommune, tlf. 28792443. E-mail jens.christian.kaas@koege.dk
Jan Fogtmann, tlf. 20263344. E-mail jfo@aarsleff.com